Acasă » Noutati proiecte » A doua reuniune de proiect Erasmus+ „MATH AROUND US” găzduită de Liceo Scientifico „B. Rosetti” din San Benedetto del Tronto, Italia

A doua reuniune de proiect Erasmus+ „MATH AROUND US” găzduită de Liceo Scientifico „B. Rosetti” din San Benedetto del Tronto, Italia

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada 25-29 ianuarie 2015 o delegație a Colegiului Tehnic Ana Aslan din Cluj-Napoca formată din doamna profesor Gabriela Pintea, doamna profesor-coordonator Andreea Suciu si elevii Diana Bodea, Oana Suvărășan și Zuheir Awa a participat în San Benedetto del Tronto, Italia la cea de a doua reuniune de proiect a parteneriatului strategic Erasmus+ intitulat Math Around Us, având numărul de referință 2015-1-RO01-KA219-015030. Schimbul de elevi și profesori a fost găzduit de către școala parteneră din localitate, Liceo Scientifico Statale B. Rosetti.
Coordonatorul European al acestui parteneriat strategic este Colegiul Tehnic Ana Aslan Cluj-Napoca, proiectul fiind co-finanțat de către Comisia Europeană cu suma de 193 880 euro prin programul Erasmus+. Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă aproximativ 4000 de elevi de liceu, cu vârste între 14 și 18 ani din cele 8 țări partenere, iar aproape 1000 de elevi din numărul total provin din medii defavorizate social și economic.

Teachers seminar ItalyPe lângă profesorii și elevii școlii gazdă, la această activitate au participat 13 profesori si 21 de elevi din cele 7 țări partenere: Polonia, Ungaria, Portugalia, Lituania, Danemarca, Grecia și România. Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat instruirea teoretică și practică a elevilor și profesorilor străini în predarea lecțiilor de matematică și arte reunite sub titlul temei „Matematica în Arte.” În cele 5 zile petrecute în școală, elevii au asistat la ore de matematică, desen, pictura; au lucrat pe platforma eTwinning la pagina proiectului și au realizat o broșură de diseminare în format digital despre săptămâna petrecută în Italia. Profesorii au participat la seminarii de instruire organizate de către școala gazdă și de către profesori ai Facultății de matematică din Peruggia și ai Universității de Arte din Urbino.

Liceo scientifico B Rosetti„Fără îndoială, cele mai mari beneficii în urma participării în acest proiect le dobândesc elevii care beneficiază de predarea unor lecții interdisciplinare și de posibilitatea de a-și îmbunătății cunoștințele de matematică dar și de limbă străină – respectiv, limba engleză- deoarece comunicarea la nivel de parteneriat se face în această limbă. Interdisciplinaritatea implică folosirea unui limbaj comun între diferite domenii ale cunoașterii permițând schimburi de ordin conceptual și metodologic. Avantajele interdisciplinarității sunt multiple, deoarece ea clarifică mai bine o temă făcând apel la mai multe discipline, creînd ocazii de a corela limbajele disciplinelor școlare și permițând o aplicare a cunoștințelor în diferite domenii, realizându-se astfel o aprofundare a informațiilor acumulate în anii școlarizării. Totodată predarea unei teme în mod interdisciplinar pune accent pe aspecte multiple ale dezvoltării elevilor: intelectuală, socială, emoțională, fizică, estetică,” a declarat doamna profesor Andreea Suciu, coordonatorul european al proiectului.

Vă invităm ca în următorii doi ani să accesați pagina proiectului, care este publică și de unde se pot descărca gratuit materialele:
Sau sa vizitați pagina de social media a proiectului:

DISCLAIMER: Acest proiect este co-finanțat de către Comisia Europeană. Responsabilitatea prezentei comunicări aparține în întregime autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru modul în care este folosită informația conținută aici.