Acasă » Noutati proiecte » Matematica în Astronomie – studiată în Lituania, în cadrul proiectului Erasmus+ Math Around Us în Săptămâna Internațională a Spațiului

Matematica în Astronomie – studiată în Lituania, în cadrul proiectului Erasmus+ Math Around Us în Săptămâna Internațională a Spațiului

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2015-august 2017, Colegiul Tehnic Ana Aslan din Cluj-Napoca este coordonatorul european al Parteneriatului Strategic Erasmus+ Math Around Us (nr. de referință 2015-1-RO01-KA219-015030) cofinanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Aflat în cel de al doilea an de implementare, proiectul își propune să îmbunătățească abilitățile și competențele în domeniul matematicii, să crească motivația elevilor de a învăța matematica și implicit creșterea notelor la examenele naționale, să lărgească orizontul profesional al profesorilor prin participarea la ateliere/seminarii de dezvoltare profesională pe teme de peer-learning, CLIL și Blended learning pentru a putea crea materiale de predare noi şi inovatoare dar și să îmbunătățească competențele digitale și de comunicare în limba engleză, atât pentru elevi cât și pentru profesorii implicați (până la nivel B1 si B2).

Anul doi de proiect a debutat cu cea de-a cincea temă: Matematica în Astronomie studiață chiar în Săptămâna Internațională a Spațiului. În acest scop, în perioada 3-7 octombrie 2016, o delegație a Colegiului formată din trei eleve din clasa a XII-a: Ștefania Popa, Beata Gorgenyi și Monica Brad însoțite de dna profesor Andreea Suciu și dl. profesor de matematică Sorin Galea au participat la schimbul de elevi și profesori găzduit de către școala Utenos Dauniskio Gimnazija din localitatea Utena, Lituania. Pe lângă profesorii și elevii școlii gazdă, la această activitate au participat 11 profesori şi 21 de elevi din cele 7 țări partenere: Polonia, Ungaria, Portugalia, Lituania, Danemarca, Grecia și România.
Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat instruirea teoretică și practică a elevilor și profesorilor străini în predarea lecțiilor de matematică și astronomie, elevii au participat în școală la ore de matematică aplicată, au avut activități practice și ateliere de lucru pe teme de astronomie: Calcularea petelor solare, Statistica în astronomie, Geometrie solară, Calcularea unghiurilor/Sinus și Cosinus la unghiul drept, au lucrat pe platforma eTwinning la pagina proiectului și au realizat o broșură de diseminare în format digital despre săptămâna petrecută în Lituania.
Au fost foarte apreciate de către elevi și lecțiile realizate la Observatorul Astronomic din Moletai și atelierul practic de la Universitatea de Științe ale Educației din Vilnius în care aceștia au lucrat pe grupuri pentru a gasi soluții la diverse probleme legate de viața în spațiu. Profesorii au participat la seminarii de instruire organizate de către școala gazdă și de către profesori de la Observatorul Astronomic din Moletai, Centrul de Instruire al profesorilor din Utena și de Facultatea de Științe ale Educației din Vilnius.
„Mobilitatea din Lituania a fost o experiență extrem de reusită. Echipa lituaniană a organizat activităţile de învăţare cu accent sporit pe calitate: de la materialele publicate (broşuri) până la locaţiile alese; de asemenea este de menţionat calitatea lecţiilor predate, a conferinţelor sau a atelierelor susţinute. Apreciem colaborarea cu comunitatea ştiinţifică în organizarea acestor activităţi: Observatorul Astronomic din Moletai, Centrul de Instruire al profesorilor din Utena și Facultatea de Științe ale Educației din Vilnius și considerăm că obiectivele mobilităţii, aşa cum sunt ele precizate în formularul de candidatură, au fost îndeplinite,” ne-a declarat dna profesor Andreea Suciu, coordonatorul european al proiectului.
Vă invităm să vizitați pagina proiectului pentru a descărca gratuit produsele finale ale proiectului, brosurile și lecțiile dezvoltate: https://twinspace.etwinning.net/9782/home.

erasmus+
Disclaimer: Acest proiect este co-finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Responsabilitatea prezentei comunicări aparține în întregime autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru modul în care este folosită informația conținută aici.