Acasă » Noutati proiecte » Matematica în Arheologie – a șaptea temă de proiect Erasmus+ MAth Around Us, studiată în Grecia

Matematica în Arheologie – a șaptea temă de proiect Erasmus+ MAth Around Us, studiată în Grecia

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

Continuând seria activităților din cadrul proiectului Erasmus+ intitulat Math Around Us, în perioada 23-27 ianuarie 2017 o delegație a Colegiului Tehnic Ana Aslan din Cluj-Napoca formată din doi profesori si 3 elevi a participat în Grecia la cea de a șaptea reuniune de proiect găzduită de Geniko Lykeo din localitatea Agia/Volos. Din delegatie au facut parte elevele: Roxana Gorcea și Antonia Marchiș cls.a XI-a B, Denisa Safta din cls.a X-a A, precum și doamnele prof. Elena Săplăcan și prof. Andreea Suciu.

Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat instruirea teoretică și practică a elevilor și profesorilor străini în aplicarea noțiunilor de matematică în teme arheologie. S-au prezentat de asemenea de către fiecare țară, activitățile rezultate din tema propusă la cea de-a șasea intâlnire „Matematica în Informatică”, și desfăsurate în fiecare școală în perioada decembrie 2016-ianuarie 2017 sub forma de Blended-Mobility.

În cele 5 zile petrecute în școală, elevii au asistat la ore de matematică și științe despre Geometria Piramidelor, matematica în scriere cuneiforma, simetrie si teselații în mozaicurile grecești și romane, au lucrat pe platforma eTwinning la pagina proiectului, s-au familiarizat cu programul Google Earth calculând distanța dintre 2 orase în funcție de razele solare și au rezolvat diferite teme practice de măsurare folosind sfoara cu noduri.  Elevii au realizat o broșură de diseminare în format digital despre săptămâna petrecută în Grecia.

Profesorii au beneficiat de ateliere, prelegeri și seminarii de instruire organizate de către școala gazdă și  de profesori ai Universității Thesalia din Volos. S-a insistat pe sustenabilitatea invățării, pe modalități practice de colaborare intre instituțiile de învățământ. Predarea interdisciplinara –unul din obiectivele acestui proiect, clarifică mai bine o temă făcând apel la mai multe discipline și permite o aplicare a cunoștințelor în diferite domenii, realizându-se astfel o aprofundare a informațiilor acumulate în anii școlarizării.

Faptul că elevii au fost gazduiți in familii, le-a permis acestoa o mai buna cunoastere a culturii și obiceiurilor poporului grec, și-au exersat limba engleza si nu in ultimul rand s-au stabilit între elevi relatii de prietenie.

Despre proiectul Math Around Us
Proiectul își propune: să îmbunătățească abilitățile și competențele în domeniul matematicii, să crească motivația elevilor de a învăța matematică, să lărgească orizontul profesional al profesorilor prin participarea la ateliere/seminarii de dezvoltare profesională pe teme de peer-learning, CLIL și Blended learning pentru a putea crea materiale de predare noi și inovatoare dar și să îmbunătățească competențele de TIC și comunicare în limba engleză, atât pentru elevi cât și pentru profesorii implicați (până la nivel B1 si B2).

Coordonatorul European al acestui parteneriat strategic este Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan” Cluj-Napoca, și este co- finanțat de către Comisia Europeană cu suma de 193 880 euro prin programul Erasmus+. Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă aproximativ 4000 de elevi de liceu, cu vârste între 14 și 18 ani din cele 8 țări partenere Polonia, Ungaria, Portugalia, Lituania, Danemarca, Grecia și România.

Produsele finale ale proiectului constau din: website-ul proiectului, aflat pe platforma educațională eTwinning https://twinspace.etwinning.net/9782/home și de unde se pot descarca gratuit lecțiile dezvoltate; o carte digitală conținând 8 capitole, câte unul pentru fiecare temă studiată; un nou curriculum pentru orele de matematică opțional; un joc-aplicație pentru mobile/tablete, disponibil gratuit pe App store si Google play, începand cu anul școlar 2016/2017.

Vă invităm ca în următorii doi ani să accesați pagina proiectului, care este publică și de unde se pot descărca gratuit materialele: https://twinspace.etwinning.net/9782/home.
Sau sa vizitați pagina de social media a proiectului: https://www.facebook.com/MathAroundUs/

 

erasmus+
Disclaimer: Acest proiect este co-finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Responsabilitatea prezentei comunicări aparține în întregime autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru modul în care este folosită informația conținută aici.