Acasă » Noutati proiecte » Schimb de elevi și profesori găzduit de Danemarca în cadrul proiectului Erasmus+ Math Around Us

Schimb de elevi și profesori găzduit de Danemarca în cadrul proiectului Erasmus+ Math Around Us

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

Continuând seria activităților din cadrul proiectului a Erasmus+ intitulat Math Around Us, în perioada 14-18 martie 2016 o delegație a Colegiului Tehnic Ana Aslan din Cluj-Napoca formată din doi profesori si 3 elevi a participat în Danemarca la cea de a treia reuniune de proiect găzduită de Borupgaard Gymnasium din Copenhaga-Ballerup. Din delegatie au facut parte elevii: Ana Maria Rus cls.a XI-a A, Norbert Szabo cls.a X-a B, Horea Dolha cls.a XII-a A, prof.Lucia Pop, prof. Mariana Szenkovits.

Scopul acestei întâlniri l-a reprezentat instruirea teoretică și practică a elevilor și profesorilor străini în aplicarea noțiunilor de matematică în teme legate de protecția mediului. S-au prezentat de asemenea de către fiecare țară, activitățile rezultate din tema propusă la a doua intâlnire „Matematica în arte”, și desfăsurate în fiecare școală în perioada februarie-martie 2016 sub forma de Blended-Mobility.

În cele 5 zile petrecute în școală, elevii au asistat la ore de matematică, științe, au lucrat pe platforma eTwinning la pagina proiectului, s-au familiarizat cu programul Geogebra pentru rezolvarea unor teme practice. Predarea interdisciplinara –unul din obiectivele acestui proiect, clarifică mai bine o temă făcând apel la mai multe discipline și permite o aplicare a cunoștințelor în diferite domenii, realizându-se astfel o aprofundare a informațiilor acumulate în anii școlarizării. Elevii au realizat o broșură de diseminare în format digital despre săptămâna petrecută în Danemarca. Profesorii au participat la seminarii de instruire organizate de către școala gazdă și de către profesori ai Universității Tehnice din Danemarca. S-a insistat pe sustenabilitatea invățării, pe modalități practice de colaborare intre instituțiile de învățământ și angajatori.

Faptul că elevii au fost gazduiți in familii, le-a permis acestoa o mai buna cunoastere a culturii și obiceiurilor poporului danez, și-au exersat limba engleza si nu in ultimul rand s-au stabilit intre elevi relatii de prietenie.
Am fost cu totii impresionati de sistemul de invățământ din Danemarca, cu totul diferit fată de cel românesc, la prima vedere mai lejer, dar am vazut in același timp o responsabilitate a elevilor fata de tot ceea ce le oferă școala: noi cunoștințe, bază materială, protecția mediului, respect față de profesori și unii față de alții.

Despre proiectul Math Around Us

Proiectul își propune: să îmbunătățească abilitățile și competențele în domeniul matematicii, să crească motivația elevilor de a învăța matematică, să lărgească orizontul profesional al profesorilor prin participarea la ateliere/seminarii de dezvoltare profesională pe teme de peer-learning, CLIL și Blended learning pentru a putea crea materiale de predare noi și inovatoare dar și să îmbunătățească competențele de TIC și comunicare în limba engleză, atât pentru elevi cât și pentru profesorii implicați (până la nivel B1 si B2).

Coordonatorul European al acestui parteneriat strategic este Colegiul Tehnic ,,Ana Aslan” Cluj-Napoca, și este co- finanțat de către Comisia Europeană cu suma de 193 880 euro prin programul Erasmus+. Grupul țintă al acestui proiect îl reprezintă aproximativ 4000 de elevi de liceu, cu vârste între 14 și 18 ani din cele 8 țări partenere Polonia, Ungaria, Portugalia, Lituania, Danemarca, Grecia și România.

Produsele finale ale proiectului constau din: website-ul proiectului, aflat pe platforma educațională eTwinning https://twinspace.etwinning.net/9782/home și de unde se pot descarca gratuit lecțiile dezvoltate; o carte digitală conținând 8 capitole, câte unul pentru fiecare temă studiată; un nou curriculum pentru orele de matematică opțional; un joc-aplicație pentru mobile/tablete, disponibil gratuit pe App store si Google play, începand cu anul școlar 2016/2017.

Vă invităm ca în următorii doi ani să accesați pagina proiectului, care este publică și de unde se pot descărca gratuit materialele: https://twinspace.etwinning.net/9782/home.
Sau sa vizitați pagina de social media a proiectului: https://www.facebook.com/MathAroundUs/