Acasă » Noutati proiecte » Colegiul Tehnic „Ana Aslan” are două noi proiecte Erasmus+ aprobate pentru perioada 2017-2019

Colegiul Tehnic „Ana Aslan” are două noi proiecte Erasmus+ aprobate pentru perioada 2017-2019

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În această săptămână au fost publicate de către Agențiile Naționale din România și Ungaria rezultatele parteneriatelor strategice Erasmus+ pentru perioada 2017-2019. Vă anunțăm cu bucurie că  școala noastră înregistrează un dublu succes prin cele două proiecte aprobate:

Primul proiect, intitulat FOCUS este un parteneriat centrat pe dezvoltarea de competente de viată, de învățare și interpersonale la elevii de liceu fiind realizat între 3 școli din Polonia, Grecia, Danemarca și 2 școli din România – Seminarul Teologic Ortodox Cluj ca și partener și Colegiul Tehnic „Ana Aslan” în calitate de Coordonator European. Bugetul total al proiectului: 97 380 Euro.

Cel de al doilea proiect, cu titlul Our Common European Tale este un parteneriat coordonat la nivel european de Liceul Petrik Lajos din Budapesta, Ungaria, școala noastră fiind parteneră alături de școli din Italia, Danemarca, Croația și Portugalia. Scopul acestui parteneriat este dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză prin studierea unor povestiri din folclorul național al fiecărui partener și punerea lor în scenă de către elevii de liceu sub formă de piese de teatru în limba engleză. Bugetul total al proiectului: 118 440 Euro.

Pe parcursul celor doi ani de proiect peste 50 de elevi și profesori ai școlii noastre vor participa la activități de învățare de câte o săptămână în școlile partenere. Ambele proiecte sunt proiecte pentru susţinerea schimbului de bune practici,  fără produse intelectuale, axate pe procesul de învățare și pe activități în sine. Acest tip de proiect oferă posibilitatea școlilor implicate să lucreze la nivel transnațional, împărtășind și confruntând idei, practici sau metode de lucru, în același timp însă producând rezultate tangibile.

Mai multe informații despre programul Erasmus+ al Comisiei Europene puteți obține accesând: http://www.erasmusplus.ro/educatie-scolara-parteneriate

 

 Prof. Andreea Suciu

Coordonator proiecte