Acasă » Noutati proiecte » Erasmus+ FOCUS: Activitate de învățare pentru elevi găzduită de Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca

Erasmus+ FOCUS: Activitate de învățare pentru elevi găzduită de Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca

Ultima editare Jan 19, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2017- august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan este Coordonatorul European al proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul „FOCUS – Developing learning, life and interpersonal skills through a new FOrm-teaching CUrricula for Secondary students” cu nr. de referință 2017-1-RO01-KA219-037143, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+ cu suma totală de 97380 euro.

În cadrul acestui proiect, pe durata a cinci zile, în perioada 19-23 martie 2018 a avut loc prima activitate transnațională de învățare pentru elevi (Short-term students exchange) găzduită de Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca. Din partea școlii noastre au participat elevii Laura Man (clasa XI-a B), Maria Horvath (clasa XI-a B) și Lucian Țepeș-Onea (clasa X-a A). Ei au fost însoțiți de prof. Andreea SUCIU (coordonator european) și prof. Iuliana CIUDIN.

La acest schimb de elevi au participat câte 3 elevi din toate cele patru școli partenere. Pe parcursul celor 5 zile, elevii au participat la ore împreună cu elevii danezi și au lucrat la produsele finale ale proiectului în grupe multinaționale. Astfel, pornind de la cele două teme de proiect (Bullying and Teamwork și Efficient Communication) ei au conceput un newsletter, numeroase postere și o broșură, au participat la ore de dezbatere publică și au făcut o vizită de studiu la cel mai mare ONG din Danemarca – Mellemfolkeligt Samvirke parte a Actionaid.

Sesiunile de lucru s-au finalizat cu evaluări folosind instrumente online dar și o expoziție realizată de către elevi cu tot ceea ce au muncit și unde au fost invitați să participe elevi și profesori din alte școli din Copenhaga. Elevii au fot încântați să ofere detalii despre proiect și să poarte discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de utilizare a lor la clasă. Opinia generală a fost una pozitivă, toți elevii și profesorii fiind entuziasmați de calitatea produselor realizate, de varietatea de metode și tehnici folosite.

Vă invităm să răsfoiți albumul foto al reuniunii de pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/ErasmusPlusFocusProject/

_______________________________________________________________________________________

Website: https://twinspace.etwinning.net/44341/home

Coordonator european: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România

Școli partenere: SZKOŁA PODSTAWOWA im. Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Głogowie Małopolskim, Polonia, Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca, Geniko LykeioAgrias din Agria/Volos, Grecia și Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Romania.

Prof. Andreea Suciu (Coordonator European)

Co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+

Disclaimer: Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.