Acasă » Noutati proiecte » Colegiul Tehnic „Ana Aslan” împreună cu elevi din 5 țări europene pun în scenă piesa „Păcală’s Doings” în cadrul proiectului Erasmus + „Our Common European Tale”

Colegiul Tehnic „Ana Aslan” împreună cu elevi din 5 țări europene pun în scenă piesa „Păcală’s Doings” în cadrul proiectului Erasmus + „Our Common European Tale”

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În cadrul proiectului Erasmus+ KA2 “Our Common European Tale” (2017-2019), în perioada 25-29 martie Colegiul Tehnic “Ana Aslan” găzduiește ultima mobilitate de proiect, cu tema „Anecdote, snoave și povești populare umoristice din folclorul românesc.” În cele 5 zile sunt programate activități de învățare pentru elevi sub formă de ateliere de teatru, de dans și ore de muzică precum și prelegeri pe tema folclorului popular românesc și a umorului popular.

Obiectivul acestei mobilitati este de a încuraja elevii participanți să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural național românesc dar și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Ne dorim să celebrăm patrimoniul național și european prin evenimentele și activitățile gândite pentru a le permite elevilor și profesorilor să se apropie mai mult de tot ceea ce înseamnă patrimoniu cultural, să recunoască contribuția acestuia la modelarea personalității dar și a vieții de zi cu zi.
Pentru a marca ziua internatională a Teatrului, în data de 27 martie, delegația formată din 10 elevi și 8 profesori din cele 5 tări partenere (Ungaria, Croația, Portugalia, Italia si Danemarca) alături de elevii români care îi găzduiesc, au fost oaspeți ai Teatrului Național Cluj-Napoca în cadrul activităților organizate cu prilejul Zilei Porților Deschise. Joi, 28 martie au fost oaspeți ai Muzeului Etnografic al Transilvaniei unde au beneficiat de lecții-atelier pe tematica folclorului românesc, a literaturii populare și a dansului popular.
În cadrul parteneriatului Erasmus+ dintre cele 6 școli partenere (Ungaria,Croatia, Portugalia, Italia, Danemarca și România) ne propunem să descoperim părți comune ale patrimoniilor naționale și ceea ce leagă spiritualitatea românească de alte țări europene. Deoarece nu ne gândim la patrimoniul cultural ca la ceva static, aparținând trecutului ci ca la o realitate care evoluează prin modul în care ne raportăm la el, prin implicarea noastră, aceste lecții organizate în mobilitatile din cadrul parteneriatului nostru, transmit generației tinere o valoare universală atât pentru noi ca indivizi cât și pentru comunitățile noastre, contribuind la afirmarea bogăției patrimoniului cultural românesc și european dar și la descoperirea diversității prin inițierea unui dialog intercultural despre lucrurile pe care le avem în comun.

Produsul concret de proiect la care lucrează cei 10 elevi străini împreună cu elevii români este o piesă de teatru în limba engleză, cu un scenariu original scris de către un grup de elevi ai Colegiului Tehnic „Ana Aslan”, sub coordonarea dramaturgului Alexandra Felseghi, a actriței Raluca Lupan și a doamnei profesor Andreea Suciu, coordonatorul național al proiectului. După 4 zile de muncă intensă și repetiții de teatru, vineri, 29 martie, la ora 11.30 piesa `Păcală’s Doings` este prezentată pe scena Palatului Urania în fața publicului format din elevi, părinți și profesori.

 

Paginile proiectului:

https://www.facebook.com/OurCommonEuropeanTale/
https://www.our-common-european-tale.com/ https://twinspace.etwinning.net/54268/home
Coordonator european: BUDAPESTI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM PETRIK LAJOS Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma din Budapesta, Ungaria
Școli partenere: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România;
Liceo Scientifico Statale B. Rossetti, San Benedetto del Tronto, Italia;
Borupgaard Gymnasium, Ballerup/copenhaga, Danemarca;
Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade, Almada/Lisabona, Portugalia;
I. gimnazija Osijek, Osijek, Croatia

DISCLAIMER: Acest proiect este co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+. Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.