Acasă » Noutati proiecte » A 5-a reuniune a proiectului „Green chemistry around Europe”

A 5-a reuniune a proiectului „Green chemistry around Europe”

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

A 5-a reuniune a proiectului Green chemistry around Europe, din cadrul Programului LEONARDO DA VINCI-secţiunea Parteneriate, s-a desfăşurat la Colegiul HTBLA Wels, în Wels-Austria, în perioada 2-6 martie 2015. Obiectivul principal al proiectului constă în studierea celor 12 principii ale chimiei verzi şi aplicarea lor în diferite domenii industriale ale chimiei din ţările participante.

Programul reuniunii a constat în: prezentarea design-ului site-lui proiectului creat de echipa austriacă, definitivarea e-book-lui şi a termenelor de predare a capitolelor sale, prezentarea de către fiecare delegaţie a sistemului de clasificare exemplificat pe principiile chimiei verzi precum şi asamblarea chestionarelor ce compun sistemul de clasificare în Excel.

Formarea echipelor de lucru pentru realizarea bazei de date a sistemului de clasificare a fost:

  • Echipa din Austria şi cea din Ungaria pentru principiile 4, 5, 6 si 12
  • Echipa din Italia şi cea din Bulgaria pentru principiile 8, 9, 10 si 11
  • Echipa din România şi cea din Turcia pentru principiile 1, 2, 3 si 7.

S-a stabilit perioada următoarei întâlniri din Cluj-Napoca-România şi materialele ce trebuie realizate de către fiecare delegaţie în parte.

Vizitele de studiu au inclus: vizitarea platformei chimice a oraşului Linz; aici s-a vizitat divizia de cercetare a DSM-Fine Chemicals şi combinatul Voestalpine, unul din cele mai mari combinate siderurgice din lume cu filiale în 51 de ţări. S-a vizitat complexul cu autocarul oprindu-ne la secţia de obţinere a fontei, la laminare şi la sfârşit la secţia de ambalare cu roboţi în locul personalului uman.

Programele culturale au cuprins: vizitarea capitalei Viena care ne-a prilejuit cunoşterea unor obiective precum: Castelul Schonbrunn, a catedralei Sfântul Ştefan, a palatului Hofburg dar şi a unor obiective noi, moderne cum este gara centrală din Viena. Într-o altă zi s-a vizitat oraşul Salzburg cu tur de oraş ghidat.

Din echipa noastră de proiect au făcut parte: d-na ing Valentina Dărăbanţu, d-na ing Mariana Szenkovits și d-na ing Silvia Corina Turean, alături de elevele: Brad Maria Monica şi Rus Ana-Maria.

Echipa Partenerului industrial al proiectului-Compania Farmec S.A. a fost formată din: d-na ing. Sofia Irimie- şef departament cercetare, d-na ing. Anca Şipoş și d-soara ec. Simina Berindean.

prof ing Valentina Dărăbanţu
Coordonator Proiect România
Colegiul Tehnic Ana Aslan Cluj-Napoca