Acasă » Premii și Concursuri » Premiul I și mențiune la Concursul Național “Să păstrăm un mediu sănătos”

Premiul I și mențiune la Concursul Național “Să păstrăm un mediu sănătos”

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

Elevii NECHIFOR ALIN și RUS ANA-MARIA  au obținut locul I la acest concurs desfășurat în săptămâna Școala altfel, în 21 aprilie 2016. Concursul se află la cea de-a treia ediție, este aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice cu nr. 50158/06.11.2016. Lucrarea premiată se numește EVIDENŢIEREA EXPERIMENTALĂ A INFLUENŢEI  DETERGENŢILOR MENAJERI ASUPRA MEDIULUI și a fost coordonată de prof. ing. Mariana Szenkovits. Elevele  BRAD MARIA MONICA și GORGENYI BEATA au obținut mențiune la același concurs cu lucrarea intitulată UN POLUANT PERICULOS AL APEI și a fost coordonată de prof. ing. Silvia Turean. Tematica acestor lucrări a fructificat informațiile culese în proiectul european GREEN CHEMISTRY AROUND EUROPE, recent încheiat.

La secțiunea profesori au fost prezentate lucrările: LUCRARE DE LABORATOR ÎN DOMENIUL CHIMIEI VERZI – EXEMPLU DE BUNE PRACTICI –autori Prof. ing. Silvia Corina Turean, Prof. ing. Valentina Dărăbanţu și respectiv CHIMIA VERDE, UN PAS CĂTRE PROTECȚIA MEDIULUI –autori  Prof. ing. Mariana Szenkovits și  Prof. ing. Valentina Dărăbanțu. Lucrările au fost publicate în volumul concursului cu ISSN 2501-4935.

După susținerea lucrărilor a avut loc o masă rotundă unde s-au discutat posibilitățile de lărgire a cooperării între Facultatea de Stiința și Protecția mediului și Colegiile participante.

prof. ing. Valentina Dărăbanţu