Acasă » Noutati proiecte » Reuniune de proiect Green chemistry around Europe

Reuniune de proiect Green chemistry around Europe

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

A treia reuniune a proiectului Green chemistry around Europe, din cadrul Programului LEONARDO DA VINCI-secțiunea Parteneriate, Nr. proiect: 2013-1-HU1-LEO04-10213 2 (Proiect Național LLP/PAR/2013/RO/089), s-a desfășurat la Colegiul Tehnic ITIS Pininfarina din Torino-Moncalieri-Italia,în perioada 12-16 mai 2014. Obiectivul principal al proiectului constă în studierea celor 12 principii ale chimiei verzi și aplicarea lor în diferite domenii industriale ale chimiei din țările participante.

Programul reuniunii a constat în: prezentări ale aplicării principiilor 7-12 ale chimiei verzi în domeniul industrial ales de fiecare țară. Elevele noastre au prezentat aplicarea acestor principii în domeniul cosmetic în Power Point alături de 2 filme realizate pe baza experimentelor de laborator ce ilustrează principiile 9 și 10. Partenerul industrial, Compania Farmec S.A. și-a prezentat gama de produse în argumentarea acestor principii precum și direcții de marketing urmate.

Din echipa noastră de proiect au facut parte: d-na director Lucia POP, d-na ing. Valentina DĂRĂBANȚU, d-na ing. Mariana SZENKOVITS, alături de elevele: Alexandra Bianca Ceacoi, Roxana Ionuț și Timea Iuhos.

Programul reuniunii a cuprins, pe lângă activitățile specifice din Proiect și vizitarea unor obiective industriale din domeniu: Compania SMAT de tratare și purificare a apei râului Po și compania Dolceria Alba, partenerul italian silențios din proiect. Am vizitat și obiective istorice și culturale precum: Palatul Regal, palatul Carignano, muzeul automobilului, muzeul egiptean și muzeul cinema-lui amplasat în Mole Antonelliana, cea mai înaltă clădire din Torino.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Leonardo da Vinci a Programului de Învătare pe tot Parcursul Vieții.

Toate informaţiile reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect a Colegiului Tehnic Ana Aslan, iar Agenţia Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Comisia Europeană nu este responsabilă pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

prof. ing. Valentina Dărăbanțu
Coordonator Proiect
Colegiul Tehnic „Ana Aslan”