Acasă » Noutati proiecte » Activitate de învățare pentru elevi găzduită de școala noastră în cadrul Parteneriatului Erasmus+ KA2 FOCUS

Activitate de învățare pentru elevi găzduită de școala noastră în cadrul Parteneriatului Erasmus+ KA2 FOCUS

Ultima editare Feb 1, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2017- august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan este Coordonatorul European al proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul „FOCUS – Developing learning, life and interpersonal skills through a new FOrm-teaching CUrricula for Secondary students” cu nr. de referință 2017-1-RO01-KA219-037143, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+ cu suma totală de 97380 euro.

În cadrul acestui proiect, pe durata a cinci zile, în perioada 16-20 Aprilie 2018 a avut loc a doua activitate transnațională de învățare pentru elevi (Short-term students exchange) găzduită de cele două școli din România, Colegiul Tehnic Ana Aslan și Seminarul Teologic Ortodox.

La acest schimb de elevi au participat câte 6 elevi din toate cele 3 școli partenere din Polonia, Grecia și Danemarca aceștia fiind găzduiți în familiile elevilor români de la cele 2 școli. Pe parcursul celor 5 zile, elevii au participat la ore împreună cu elevii români și au lucrat la produsele finale ale proiectului în grupe multinaționale. Astfel, pornind de la cele trei teme de proiect (Learning Styles, Learning Process, Time&Money Management) ei au conceput un newsletter, numeroase postere și infografice au participat la ore de dezbatere publică și au făcut o vizită de studiu la Provobis – Centrul Natțional de Resurse pentru Volunatriat din Cluj-Napoca unde au interacționat cu 2 voluntari EVS și au aflat mai multe despre oportunitățile de a face voluntariat pe plan local, național și internațional.

Sesiunile de lucru s-au finalizat cu evaluări folosind instrumente online dar și o expoziție realizată de către elevi cu tot ceea ce au muncit și unde au fost invitați să participe elevi și profesori din alte 5 școli din Cluj-Napoca (Liceul Teoretic Avram Iancu, Colegiul de Transporturi Transilvania, Liceul Teoretic Gheorghe Șincai, Școala Gimnazială Constantin Brâncuși și Colegiul Tehnic Energetic). Elevii au fot încântați să ofere detalii despre proiect și să poarte discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de utilizare a lor la clasă. Opinia generală a fost una pozitivă, toți elevii și profesorii fiind entuziasmați de calitatea produselor realizate, de varietatea de metode și tehnici folosite.

Vă invităm să vizualizați albumul foto conținând poze de la activitățile acestei mobilități:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.375430559638368.1073741837.268241197023972&type=1&l=5bcf4a068a

Newsletter-ul realizat de elevi:

http://online.fliphtml5.com/rznk/iejq/

Postere și Infografice:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.377201739461250.1073741838.268241197023972&type=1&l=4a58ce1a15

_______________________________________________

Website: https://twinspace.etwinning.net/44341/home

Coordonator european: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România

Școli partenere: SZKOŁA PODSTAWOWA im. Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Głogowie Małopolskim, Polonia, Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca, Geniko LykeioAgrias din Agria/Volos, Grecia și Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Romania.

Prof. Andreea Suciu (Coordonator European)

Co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+

Disclaimer: Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.