Acasă » Noutati proiecte » Activitate de formare pentru profesori în Polonia în cadrul proiectului Erasmus+ FOCUS

Activitate de formare pentru profesori în Polonia în cadrul proiectului Erasmus+ FOCUS

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2017- august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan este Coordonatorul european al  proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul FOCUS – Developing learning, life and interpersonal skills through a new FOrm-teaching CUrricula for Secondary students” cu nr. de referință 2017-1-RO01-KA219-037143, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+ cu suma totală de 97380 euro.

 

În cadrul acestui proiect, pe durata a patru zile, în perioada 24-27 octombrie 2017 a avut loc prima activitate transnațională de învățare pentru profesori (Short term staff-training event) găzduită de Szkoła Podstawowa im. Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Głogowie Małopolskim din localitatea Glogow, Polonia. Din partea școlii noastre au participat: prof. Lucia POP (director), prof. Andreea SUCIU (coordonator european) și prof. Petronica POP (consilier școlar).

Scopul reuniunii a fost prezentarea, predarea și evaluarea materialelor didactice propuse de către fiecare școală parteneră pentru primul an de proiect. Astfel, fiecare echipă națională formată din trei profesori participanți a susținut o serie de 3 lecții în fața unei clase de elevi polonezi dar și a celorlalți 12 profesori participanți, pe o temă anume:

1-     Stiluri de Învățare (CT „Ana Aslan”),

2-     Procesul de învățare: Învață-Revizuiește-Învață din nou (Grecia)

3-     Bullying și Munca în echipă (Polonia)

4-     Comunicarea eficientă (Danemarca)

5-     Managementul Timpului și al Banilor (STO)

Sesiunile de predare au fost urmate de evaluări folosind instrumente online dar și de discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de formare și utilizarea lor la clasă. Opinia generală a fost una pozitivă, toți profesorii fiind entuziasmați de calitatea lecțiilor și a metodologiile prezentate, de varietatea de metode și tehnici de predare și evaluare.

Continuînd schimbul de bune practici în educație prin implicarea altor parteneri locali în activitatea de formare, școala gazdă a organizat și două evenimente de formare: o prelegere la Universitatea Rzeszow pe tema Integrității Academice și un atelier la Institutul de Psihologie și Dezvoltare pe tema Psihologiei Pozitive în Educație.

Această mobilitate va fi urmată de o perioada de Blended-mobility de 5 luni în care elevii și profesorii din școlile partenere vor lucra în echipe pentru a realiza interacțiuni și schimburi virtuale de bune practici în educație.

Vă invităm să răsfoiți albumul foto al reuniunii de pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/ErasmusPlusFocusProject/


Website: https://twinspace.etwinning.net/44341/home

Coordonator european: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România

Școli partenere: SZKOŁA PODSTAWOWA im. Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Głogowie Małopolskim, Polonia, Gefion Gymnasium din Copenhaga, Danemarca, Geniko LykeioAgrias din Agria/Volos, Grecia și Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, Romania.

 

 Prof. Andreea Suciu (Coordonator European)

erasmus+Co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+

DISCLAIMER: Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.