Acasă » Noutati proiecte » Primul schimb de elevi și profesori în cadrul proiectului Erasmus+ „Our Common European Tale”

Primul schimb de elevi și profesori în cadrul proiectului Erasmus+ „Our Common European Tale”

Ultima editare Jan 17, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2017- august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan implementează proiectul Erasmus+ KA2 cu titlul „Our Common European Tale” cu nr. de referință 2017-1-HU01-KA219-035925_6 , finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+ 

În cadrul acestui proiect, pe durata a cinci zile, în perioada 6-10 noiembrie 2017 a avut loc prima activitate transnațională de învățare pentru profesori (Short term staff-training event) și elevi (Short-term exchange for students) găzduită de BUDAPESTI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM PETRIK LAJOS Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma din Budapesta, Ungaria, coordonatorul european al proiectului.

Din partea școlii noastre au participat: prof. dr. Uliana Jurcan, prof. Meda Nadia Ozdean, prof. Andreea Suciu (coordonator național), elevii Emma Romitan (clasa a X-a) și Alexandru Cheorean (clasa a XI-a).

Scopul reuniunii a fost prezentarea, predarea și evaluarea materialelor didactice propuse de către școala gazdă pe tematica povestirilor și basmelor maghiare în corelație cu folclorul, etnografia și literatura populară maghiară. Profesorii și elevii din cele șase țări partenere au participat la ore de literatură în limba engleză (limba oficială de comunicare a proiectului), la ateliere de teatru, etnografie și cultură maghiară, la vizite de studiu la Parlamentul maghiar și satul tradițional Holoko, înscris în patrimoniul UNESCO.

Reuniunea a inclus și discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de formare și utilizarea lor la clasă precum și evaluări folosind instrumente online. Opinia generală a fost una pozitivă, toți profesorii fiind entuziasmați de calitatea lecțiilor și a metodologiei prezentate, în special de utilizarea teatrului și a tehnicilor de sociodrama la clasă. Reuniunea s-a finalizat cu punerea în scenă de către elevi a unei piese de teatru scrise pe baza basmelor maghiare populare.

Această mobilitate va fi urmată de o perioada de predare de 3 luni (noiembrie 2017 – ianuarie 2018) a materialelor didactice  și a piesei de teatru create de profesorii și elevii maghiari și inspirate din basmele folclorului maghiar. Această perioadă va include și schimburi de bune practiciși fișe de lucru între parteneri.

Vă invităm să răsfoiți albumul foto al reuniunii de pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/OurCommonEuropeanTale/


Parteneriatul Strategic Erasmus+ OUR COMMON EUROPEAN TALE 2017-2019 


Website: http://www.our-common-european-tale.com/

Coordonator european: BUDAPESTI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM PETRIK LAJOS Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma din Budapesta, Ungaria

Școli partenere: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România; Liceo Scientifico Statale B. Rossetti, San Benedetto del Tronto, Italia; Borupgaard Gymnasium, Ballerup/copenhaga, Danemarca; Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade, Almada/Lisabona, Portugalia; I. gimnazija Osijek, Osijek, Croatia.

Prof. Andreea Suciu (coordonator național)

DISCLAIMER:
Acest proiect este co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+

 Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.