Acasă » Noutati proiecte » Activitate de învățare în Portugalia pentru elevi în cadrul Proiectului ERASMUS+ „Our Common European Tale”

Activitate de învățare în Portugalia pentru elevi în cadrul Proiectului ERASMUS+ „Our Common European Tale”

Ultima editare Jan 7, 2022

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

În perioada septembrie 2017- august 2019 Colegiul Tehnic Ana Aslan implementează proiectul Erasmus+ KA2 cu titlul „Our Common European Tale” cu nr. de referință 2017-1-HU01-KA219-035925_6 , finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+

În cadrul acestui proiect, pe durata a cinci zile, în perioada 26 Februarie-2 Martie 2018 a avut loc a doua activitate transnațională de învățare pentru elevi (Short-term exchange for students) găzduită de Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade din localitatea Almada, Portugalia.

Din partea școlii noastre au participat: elevii Andreea Vișan (clasa a XI-a) și Emil Neag (clasa a X-a) însoțiți de doamnele profesoare Ioana Silaghi (profesor de limba și literatura română) și Andreea Suciu (coordonator național), .

Scopul reuniunii a fost prezentarea, predarea și evaluarea materialelor didactice propuse de către școala gazdă pe tematica povestirilor și basmelor portugheze în corelație cu folclorul, etnografia și literatura populară portugheză. Profesorii și elevii din cele șase țări partenere au participat la ore de literatură în limba engleză (limba oficială de comunicare a proiectului), la ateliere de teatru, etnografie și cultură portugheză, la vizite de studiu la Obidos , declarat in 2015 de către UNESCO „Orașul Literaturii” și Peniche.

Reuniunea a inclus și discuții pe baza materialelor prezentate și a oportunităților de formare și utilizarea lor la clasă precum și evaluări folosind instrumente online. Opinia generală a fost una pozitivă, elevii fiind entuziasmați de calitatea lecțiilor de teatru. Reuniunea s-a finalizat vineri, la teatrul din localitate cu punerea în scenă de către elevi a piesei „A Salty Bet” scrisă de către elevii portughezi și inspirată din doua povestiri portugheze.

20180302_121920

Această mobilitate va fi urmată de o perioada de predare de 2 luni (martie-aprilie 2018) a materialelor didactice  și a piesei de teatru create de profesorii și elevii portughezi. Această perioadă va include și schimburi de bune practici și fișe de lucru între parteneri.

Vă invităm să răsfoiți albumul foto al reuniunii de pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/OurCommonEuropeanTale/

 


Website: http://www.our-common-european-tale.com/

Coordonator european: BUDAPESTI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM PETRIK LAJOS Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma din Budapesta, Ungaria

Școli partenere: Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, România; Liceo Scientifico Statale B. Rossetti, San Benedetto del Tronto, Italia; Borupgaard Gymnasium, Ballerup/copenhaga, Danemarca; Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade, Almada/Lisabona, Portugalia; I. gimnazija Osijek, Osijek, Croatia.

 

Prof. Andreea Suciu (coordonator național)

EU flag-Erasmus+_vect_POS

DISCLAIMER:
Acest proiect este co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+
Prezenta comunicare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru conținutul ei.