Acasă » Proiecte » Proiecte Nationale » Simpozion interjudețean „Natura -Izvor de sănătate și sursă de inspirație”

Simpozion interjudețean „Natura -Izvor de sănătate și sursă de inspirație”

apr. 10, 2017

Tipul Proiectului:

Perioada:

Coordonator:

Coordonatori:

Beneficiari:

Beneficiari și rezultate:

Școli partenere:

Parteneri:

Partener industrial:

Discipline:

Website:

Echipa de proiect:

Obiective:

Metode de Cercetare:

Premii

Enclosure: >

Simpozionul Interjudețean „Natura – izvor de sănătate şi sursă de inspiraţie” – Ediţia a III-a, cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Interjudetene și Regionale pe anul 2017, poziția 1536.
Cluj-Napoca, Iunie 2017
Organizator: Colegiul Tehnic „Ana Aslan”

Înscriere –prin completarea fișei de înscriere disponibilă aici 

Termen 19 mai 2017

Fără taxă de participare!

Modalități de prezentare – prin încărcarea materialelor  pe platforma Google Drive, la adresa pe care o veți primi după înscriere.                                                                                 

Termen 13 iunie 2017

Se pot realiza prezentări ppt, filmulețe cu activitățile realizate, imagini, lucrări scrise.

Convenții pentru lucrările scrise: maxim 3 pagini A4, margini de 2 cm, redactate cu caractere Times New Roman, font de 12, spațiere de 1.5. Titlul trebuie sa fie centrat, font cu dimensiunea de 14. Numele autorilor si institutiile reprezentate trebuie centrate sub titlu. Se va mentiona obligatoriu profesorul coordonator. Documentul care conține lucrarea trebuie să fie definit conform convenției:     Nume_prenume_denumire_lucrare.doc (denumirea lucrării va fi prescurtată)

Important: Nu se accepta lucrări fără semne diacritice.

Modalități de evaluare:

  • Se vor acorda  diplome de participare pentru toți  elevii și profesorii
  • Lucrările  vor fi publicate cu ISBN în broșura simpozionului

 

DESPRE SIMPOZION:

Simpozionul se încadrează în domeniul tehnic și se adresează elevilor  de liceu și școală postliceală, elevi orientaţi şcolar şi profesional spre anumite domenii: ecologie, estetică şi igiena corpului omenesc, alimentaţie, turism, sau elevi din alte licee preocupați de asemenea teme.

I.PREZENTAREA PROIECTULUI

1. Argument:

Proiectul este gândit pentru a răspunde unor nevoi identificare în rândul elevilor. Curiozitatea pe care o manifestă elevii faţă de mediul înconjurător trebuie menţinută şi transformată într-o puternică dorinţă de a cunoaşte, înţelege şi ocroti natura. Sentimentele  şi atitudinile elevilor faţă de natură trebuie sa fie de respect şi grijă, având în permanenţă convingerea că oamenii sunt parte integrantă din natură şi nicidecum superiorii acesteia.

Observând-o, îndrăgind-o şi înţelegându-i tainele, elevul  se transformă într-un viitor apărător şi protector al naturii, învăţând s-o privească cu ochii simţului şi raţiunii, s-o înţeleagă şi s-o preţuiască. Trebuie să luptăm pentru o natură frumoasă, curată şi sănătoasă pentru că de sănătatea ei depinde sănătatea noastră, a copiilor noştri, a generaţiilor viitoare.

Pornind de la aceste considerente am găsit oportun să iniţiem  proiectul „Natura izvor de sănatate și sursă de inspirație” şi să desfăşurăm activităţi care să apropie elevul de natura, învăţându-l s-o iubească şi s-o ocrotească.

2. Scopul proiectului:

Proiectul isi propune formarea la elevi a unor competente civice, sociale si estetice prin descoperirea şi dezvoltarea capacităţii şi creativităţii prin mijloace pedagogice eficiente, conştientizarea tinerilor de efectele benefice ale folosirii substanţelor  naturale în alimentaţie, cosmetice, formarea la elevi a unor competente civice, sociale si estetice.

3. Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Dezvoltarea şi stimularea creativităţii elevilor prin gândire critică, imaginaţie, aptitudini, deprinderi practice;
  • Responsabilizarea și implicarea elevilor în problemele de mediu și în multiple activităţi de promovarea a comportamentului „eco”;
  • Utilizarea de  produse şi accesorii naturale în realizarea unor coafuri si machiaje tematice inspirate din natură;
  • Evidenţierea interdependenţei între natură şi calitatea vieţii și a efectelor poluării asupra organismelor vii;
  • Dezvoltarea la elevi a sentimentelor de mândrie şi apartenenţă la mediul din care provin prin explorarea si documentarea rezervaţiilor naturale din zona Transilvaniei

4.Activitățile proiectului se desfășoară pe trei domenii:

  1. Estetica şi igiena corpului uman
  2. Protecţia mediului
  3. Stil de viaţă sănătos

II.  Activitatea principală a proiectului este Simpozionul interjudețean „NATURA IZVOR DE SĂNATATE ȘI SURSĂ DE INSPIRAȚIE” organizat pe trei sectiuni.

Secțiunea Tema Exemple de produse
1.Estetica şi igiena corpului uman Elementele  naturii –inspirație pentru  estetica umană -coafuri pe teme inspirate din natură-machiaje stilizate inspirate din natură realizate din produse naturale într-o prezentare artistică-plante medicinale în produsele cosmetice şi de coafor.-design vestimentar inspirat din natură 
2.Protecţia mediului
Chimia verde – un pas spre protecţia mediului Arii protejate din zona Transilvaniei  lucrări de cercetare portofolii și postere pe tema dată- lucrări de documentare, fotografii, filme cu zone protejate din Transilvania  
3.Stil de viaţă sănătos Alimentația sănatoasă – produse de gastronomieși reţete culinare (incluzând salate, sucuri, prăjituri) 

 

Proiectul are o pagină dedicată pe website-ul școlii: http://colegiulaslancluj.ro/proiecte-si-programe/proiecte-nationale/simpozion-interjudetean-natura-izvor-de-sanatate-si-sursa-de-inspiratie/

Cartea Simpozionului,  vol I, ed. I, publicată cu ISSN 2559 – 7515 cuprinzând lucrările realizate de către elevii și profesorii participanți:

Carte simpozion cu ISSN