Acasă » Premii și Concursuri » Colegiul Tehnic „Ana Aslan” a obținut pentru a treia oară consecutiv titlul de „Școală Europeană”

Colegiul Tehnic „Ana Aslan” a obținut pentru a treia oară consecutiv titlul de „Școală Europeană”

Ultima editare Jan 17, 2022

Ministerul Educației Naționale a organizat joi, 15 iunie, la Palatul Parlamentului, festivitatea de premiere a celor 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar care s-au impus la ediţia a XIV-a a competiției naționale „Şcoala Europeană”.  Una dintre școlile premiate a fost și școala noastră, Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca, care a obtinut pentru a treia oară consecutiv titlul de Scoală Europeană (2011, 2014, 2017) ca și recunoaștere a dimensiunii europene promovată prin cele 20 de proiecte europene de tip LLP (Comenius, Leonardo da Vinci), eTwinning, Erasmus+ derulate în ultimii 3 ani în calitate de partener sau coordonator european.;/p:
SE 2017_5

La eveniment au fost prezenţi ministrul Educaţiei Naționale, Pavel Năstase, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Ariana Oana Bucur, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, Ecaterina Andronescu, coordonatorul echipei de informare-comunicare în cadrul reprezentanţei Comisiei Europene din România, Vincent Lambotte, directorul general al Institutului European din România, Gabriela Drăgan, și reprezentantul Biroului de Informare al Comisiei Europene din România, Doina Șerban.

La ediţia 2017 a Competiției „Școală Europeană” s-au înscris 117 unităţi de învăţământ preuniversitar din 35 de județe și din municipiul București. Fiecare unitate de învăţământ care a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2017” a intrat și în posesia unei sume de 5.000 lei oferite de Ministerul Educației Naționale, banii putând fi utilizați pentru dotări. Certificatul obținut are o valabilitate de trei ani. Pentru reconfirmarea titlului, şcoala trebuie să se înscrie din nou in anul 2020 dar și să dezvolte în continuare noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din UE, iar managementul trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase a subliniat importanţa acestei competiţii şi implicarea şcolilor româneşti în programele din domeniul educaţiei derulate la nivel european. „România s-a dezvoltat în aceşti ani în spiritul valorilor europene, al mentalităţii specifice acestui continent profund ancorat în cultură, tradiţie, unitate şi continuitate. Dumneavoastră (…) aţi contribuit la consolidarea specificului european şi aţi avut un rol covârşitor în promovarea valorilor noastre naţionale. Sunteţi generaţii de profesori şi elevi dornice să menţină treaz şi mereu productiv spiritul european”, a declarat ministrul Pavel Năstase.