Acasă » Noutăţi » Colegiul Tehnic Ana Aslan – parte din #Day15 No Hate Speech Movement

Colegiul Tehnic Ana Aslan – parte din #Day15 No Hate Speech Movement

Ultima editare Jan 17, 2022

Școala noastră s-a alăturat inițiativei Federatiei SHARE Cluj-Napoca2015 – Capitala Europeană a Tineretului prin confecționarea a 800 de origami floare de lotus. Clasele care au confecționat origami au fost: cls. a VI-a, cls. a X-a A, clas a X-a B și cls. a XI-a A.

Suntem mândri de cei 9 elevi voluntari din clasa a XI-a A (diriginte, prof. Emilia Copaciu) care au luat parte la realizarea celor 3 instalații artistice.
Profesorii care au coordonat aceasta activitate în școala noastră: Cristina Sârb (Consilier Școlar), Roxana Prigoană (Bibliotecar) și Andreea Suciu (coordonator proiect Comenius).

Mai jos aveti articolul integral aparut pe site-ul oficial clujcapitala.ro
(sursa: http://clujcapitala.ro/2015/02/cluj-15-000-de-origami-impotriva-urii/)

Trei instalații artistice vor fi expuse pe trei ziduri din Cluj-Napoca pentru a doua ediție a proiectului Day 15 din cadrul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului. Tema este „No Hate Speech“.

Zidurile pe care acestea vor fi expuse se află pe străzile Constanța, Potaissa și în Piața Muzeului.

„Duminică, 15 februarie, la ora 15.00, pe strada Potaissa sunteți invitați să fiți parte din comunitatea care s-a implicat activ în pregătirea ediției Day 15 din februarie.
Imaginile sunt realizate în întregime din forme de origami, care au fost confecționate de mai multe comunități locale: Institutul Confucius, Colegiul Tehnic „Ana Aslan“, Nepoți de Crăciun, Ion Agârbiceanu, Școala Specială, Liceul Teoretic „Bathory Istvan“, Liceul Tehnologic „Alexandru Borza“, Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, Liceul pentru Deficienți de Auz, YouthBank România, Școala Gimnazială „Ioan Bob“, Cercetașii României, Liceul Teoretic „Nicolae Bălces­cu“, Liceul Teologic Reformat, Incubator 107 Cluj, Liceul Tehno­logic Special Samus, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă.

Toate aceste școli și organizații au realizat împreună aproape 10.000 de origami. La Casa TIFF, timp de nouă zile, au contribuit voluntari SHARE și nu numai la împăturirea hârtiei pentru origami, majoritatea tineri.
Astfel numărul total de origami ajunge la 15.000“, spune purtătorul de cuvânt al Capitalei Europene a Tineretului, Diana Apan, citata de Romania Libera.
Forma de origami aleasă este floare de lotus, care reprezintă puritatea minții și a limbajului.
Acest simbol se aliniază perfect misiunii „No Hate Speech”, mișcare împotriva discriminării de orice fel și a discursului instigator, inițiată de CE. Programul Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului este partener oficial al acestei mișcări.

„Instalațiile artistice realizate în întregime din origami reprezintă trei imagini, care au povestea lor. Pe strada Constanța veți găsi o lucrare care sugerează o transformare a discursului interpersonal.Pe strada Potaissa imaginea ia forma unei inimi, nucleul emoțional, moral, intelectual, spiritual al ființei umane. Aceluia care face 1.000 de origami în formă de cocori i se va îndeplini o dorință. În Piața Muzeului veți descoperi imaginea unui urs, care are o singură dorință, acea de «No Hate Speech»”, a mai spus Diana Apan.