Acasă » Istoric » Scurt istoric

Scurt istoric

Ultima editare Jan 17, 2022

Prima clasă a liceului, curs de zi, a luat naştere în cadrul Liceului nr. 14 din str. Giordano Bruno nr. 46, în anul 1972. Clasa cu profilul „tehnologie chimică organică” cu durata de studii de 5 ani a fost formată prin selectarea elevilor pasionaţi de chimie şi reuşiţi la examenul de admitere în cadrul altor licee, după începerea anului şcolar 1972-1973.

placute-nume

Prin Hotărârea Consiliului de Miniştri 655 / iulie 1973 ia naştere „Liceul Industrial de Chimie” din Cluj, în locul Liceului nr. 14, liceu ce va functiona în clădirea de pe str. Giordano Bruno nr. 46 împărtind localul cu Şcoala generală nr. 7 . Liceul a fost subordonat Ministerului Învătământului şi tutelat de Ministerul Industriei Chimice, numele „TERAPIA” fiind dat de intreprinderea patronatoare I.M. „terapia„, care a fost unul dintre pilonii liceului. Din anul şcolar 1981-1982 liceul se mută în una din cele două clădiri ale Şcolii nr. 26, clădire situată pe strada Decebal nr. 41.

Din 1 septembrie 2002 se realizează comasarea Grupului Şcolar de Chimie Industrială „terapia” cu Şcoala „Sfântul Andrei„, şcoală situată pe str. Horea nr. 52 şi având curtea comună cu a Grupului Şcolar de Chimie Industrială „terapia”. Şcoala „Sfântul Andrei” funcţionează din anul 1902 sub diferite denumiri( Liceul nr. 10, Şcoala nr. 26, Liceul nr. 5, Şcoala Sfântul Andrei), având ca profil predarea limbilor străine. În anul 2001 a primit „Diploma de excelentă” pentru obţinerea medaliei de aur la Olimpiada internatională de limba rusă.

ana-aslan-nume-(4)

Din data de 1 septembrie 2010, institutia primeste statutul de colegiu, denumirea acestuia fiind Colegiul Tehnic „Ana Aslan„. In anul 2011 Colegiul tehnic „Ana Aslan” primeste titlul de „Şcoală Europeană„.

Chiar dacă în timp şcoala a suferit multe modificări în denumire şi structură este apreciată şi solicitată de părinţi şi elevii din zonă şi din localităţile apropiate pentru calitatea educaţiei, confortul fizic şi psihic oferit elevilor.