Noutăţi

Conferința ISSE: „Interdisciplinaritate în Studiul Științelor Exacte” – activitate de diseminare și valorizare a proiectului Erasmus+ Math Around Us

IMG_1974

În cadrul Parteneriatului Strategic de educație școlară Erasmus+ MATH AROUND US cu nr. de ref. 2015-1-RO01-KA219-015030, coordonat la nivel european de către Colegiul Tehnic Ana Aslan, Cluj-Napoca în data de 13 Februarie 2017  în intervalul orar 12.30-15.00 a avut loc în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, conferința județeană “Interdisciplinaritate în Studiul Științelor Exacte” deschisă elevilor și profesorilor de liceu. Au participat 600 de elevi și 65 de profesori din 25 de școli clujene.
Evenimentul face parte din lista de activități pe plan local propusă în cadrul proiectului și este un parteneriat între instituția noastră, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Casa Corpului Didactic Cluj și trei Facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj. Conferința a fost deschisă de doamna prof. Lucia Pop, director al Colegiului Tehnic Ana Aslan, și de doamna Inspector școlar general adjunct, prof. Mariana Pop. În continuare, doamna prof. Andreea Suciu, coordonatorul proiectului, a făcut o prezentare generală a proiectului și a rezultatelor sale.poster ISSE

Vorbitori în cadrul conferinței au fost patru profesori ai UBB Cluj: conf. univ.dr. Alexandru Marcu de la Facultatea de Fizică, lect univ. dr. Csaba Nagy de la Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, lect univ dr. Veronica Ilea de la Facultatea de Matematică și Informatică, prof. dr. Mircea Bertea de la Facultatea de Studii Europene precum și doamna profesor Ariana Văcărețu de la Colegiul Național Emil Racoviță, Ambasador Scientix.

Domnul prof.univ. dr. Aurel Pop, Decan al Facultății de Fizică a concluzionat: „Lucrările prezentate au ilustrat scopul principal al proiectului Math Around Us:  abordarea trans- și interdisciplinară  a științelor astfel încât elevii să perceapă unitar ceea ce învață în cadrul orelor de matematică, fizică, chimie și biologie. Prezentările au fost interesante, menite să motiveze elevii și profesorii din învățământul preuniversitar în identificarea și redefinirea conceptului de interdisciplinaritate în predarea matematicii în relație cu științele exacte, cu accent pe creșterea motivației elevilor de liceu pentru studiul acestor domenii.”

Video Scurt Conferinta ISSE

Pentru detalii legate de proiect vă invităm să accesați website-ul oficial:

https://twinspace.etwinning.net/9782
sau http://colegiulaslancluj.ro/proiecte-si-programe/math-around-us-20152017-parteneriat-strategic-erasmus/

 

 

erasmus+
Disclaimer: Acest proiect este co-finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+. Responsabilitatea prezentei comunicări aparține în întregime autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru modul în care este folosită informația conținută aici.

elevi

 

 

 

 

 

Insp. sc. gen. adj. Mariana Pop

Prof. Lucia Pop Director Colegiul Tehnic Ana Aslan

lect univ dr Veronica Ilea

Conf. univ. dr. Alexandru Marcu

Organizatori

Prof. Andreea SuciuProf. Ariana Vacaretu

Prof. dr. Mircea Bertea

Prof. univ. dr. Aurel Pop

IMG_1900

IMG_1906

IMG_1911

IMG_1933

IMG_1934

IMG_1938

IMG_1942

IMG_1967

IMG_1974

 

 

Publicat în: 14.02.2017